Tiia Savukoski

View Original

Realityohjelmat pohjoiskarjalaisittain

Uusi suosikkiohjelmani Temptation Island Suomi (miksi se ei muuten ole nimeltään Viettelysten Saari?) on saanut minut miettimään, millaisia realityohjelmat olisivat, jos ne sijoittuisivat kaikki Pohjois-Karjalaan (josta sarjasta tuttu Simo eli pohjoiskarjalaisittain Simmo on kotoisin). Varmaankin jokseenkin tällaisia:

Trinny ja Susannah Tohmajärvellä
Jo vuosikausia pitkäjänteistä työtä naisten paremman pukeutumisen eteen tehneet brittiläiset tv-tähdet kohtaavat Pohjois-Karjalassa uransa pahimman haasteen, kun pyrkivät löytämään tarpeeksi porukkaa Tohmajärvellä tekemiinsä extreme-muodonmuutoksiin. Televisiolähetyksen yleisö joudutaan muodon vuoksi tilaamaan Joensuusta.

Hulluna häämekkoihin Rääkkylässä
Rääkkyläläisen Varman morsiusliikkeessä käy kuhina, kun vaativat morsiamet etsivät puettavaa suurta päiväänsä varten. Täällä ei mietitä, onko mekko olkaimeton tai A-linjainen, vaan sitä, millainen leningin kuuluu olla todistaakseen, ettei sulhanen ole morsiolleen sukua, vaikka sukunimi onkin sama.

Ensitreffit Kiteellä
Kuusi pahaa-aavistamatonta sinkkua mätsätään ammattilaisten toimesta pariskunniksi. Ensimmäiset deitit järjestetään Kiteellä - miten parit selviävät koitoksesta? Viimeisessä jaksossa pariskunnat joutuvat tekemään vaikean päätöksen: jäädäkö Kiteelle vai ei? Ohjelmalle ennustetaan valtaisaa somesuosiota hashtagilla #kitteelläkellistetyt. 

Au pairit Kontiolahdella
Deittejä, ravintoloita, uusia tuttavuuksia? Niitä ei näille au paireille siunaannu. Realitysarja seuraa kolmen amerikkalaisen au pairin eloa Pohjois-Karjalan ei-niin-jylhissä maisemissa. Tiedossa ainakin kulttuurishokkeja hirvimetsällä ja folkmusiikkifestareilla. Huumoria ohjelmaan takaavat paikallisen tilallisen Kaukon murreoppitunnit.

Katsoisin.

Disclaimer: rakastan sekä Pohjois-Karjalaa että Temptation Islandia, enkä tarkoita pilkata niitä tällä postauksella. Rakkaudesta ne hevosetkin potkii ja niin päin pois.